Tur ghidat

Cine se scoală de dimineaţă, ajunge să vadă peisaje şi minunăţii naturale ce nu prea pot fi uşor descrise în cuvinte. Cel ma probabil că pozele de mai jos vorbesc de la sine!

Pe scurt: după un drum repejor cu maşina, se ajunge în Comunitatea vecină (Sălciua) de unde începem să urcăm pe un drum construit special pentru a savura panorama. Urci, urci, urci până când ajungi să te simţi ca pe acoperişul Carpaţilor: cât cuprinzi cu privirea, întinderi nesfârşite de munţi grandioşi. O scurtă diversiune, sub formă de drumeţie, ne duce apoi până la Cascada “Vânătările Ponorului”.

Cum deja au trecut cam 2 ore de când ne tot plimbăm, e cazul să ne urcăm la loc în maşină și să continuăm aventura! Pentru a ajunge la cea de-a doua destinaţie (Comunitatea Ponor) vom traversa un defileu lăsând mereu în spate un peisaj splendid. Nu lipsesc pe drum nici micile aventuri, gen: mai apare o văcuţă în cale sau observi din mers cum localnicii culeg fructe de pădure. În sfârşit, ajungem în Ponor—o Comunitate tipică de munte în care unii localnici încă mai au şei din lemn pentru caii lor. Gazda noastră din Ponor are o căsuţă ascunsă bine lângă pădure, în curtea căreia ajungi traversând o şură veche. Ne aşteaptă o masă copioasă—însoţită de ceva să ne dea tărie (ţuică și cafele). Şi, dacă avem noroc, ne va saluta de dincolo de gard mascota gospodăriei, căprioara Bambi!

După o zi plină de aventură şi mâncare autentică, drumul de întoarcere va fi pură relaxare—pe care, desigur, abia o aştepţi! Iar somnul din noaptea ce urmează va fi, GARANTAT, ca de bebeluş.

Salciua PanoramicaSpre Ponor10688299_729075847129375_5233770176341088249_othe BambiVanatarile_PonoruluiCheile Rimetei